• 18-01-2017
  • 25-01-2017
    Afsluttende samtale 9.a · 9A

Skolens værdigrundlag

Forberedelsesskolen er en fri grundskole grundlagt i 1905. Vi har 0.- 10.kl., musikafdeling og SFO med tilbud om førskole. Vores menneskesyn bygger på ligeværdighed og anerkendelse - med respekt for det enkelte individ og for fællesskabet.

Lyst til læring
Vi er en faglig skole med en stærk musikprofil, som søger at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Vi ønsker, at eleverne bliver ambitiøse, så deres lyst til at lære udvikles optimalt. Eleverne skal hver dag opleve glæden ved læring og opleve nytten af deres læring.

Udfordringer og stærk faglighed
Vi vil med dygtige engagerede professionelle undervisere og pædagoger, udfordre og støtte eleverne i alle fag og sammenhænge - både boglige, musiske og sociale. Vi lægger vægt på, at eleverne gennem en alsidig og varieret undervisning bliver dygtige og selvstændigt tænkende. Eleverne skal udfordres til at kunne bruge mange forskellige udtryksformer, og vi vil træne dem i at blive problemknusere og blive gode til at samarbejde.

Traditioner og fornyelse
Vores dagligdag skal bære præg af tryghed og tillidsfuldhed i en skole med en særlig fællesskabsånd, hvor alle kender hinanden og føler et socialt ansvar for hinanden. Nye ideer udvikles sideløbende med vores mange traditioner, hvor musikken ofte har en fremtrædende rolle. Fælles lejrskole, skolefest, julematiné og Lindedag er nogle af de årligt tilbagevendende arrangementer på tværs af hele skolen, der binder elever, forældre og ansatte sammen.

Løfte skolen i fællesskab
Skolens elever, forældrekreds og ansatte er alle betydningsfulde på Forberedelsesskolen. Vi forventer, at alle der vælger Forberedelsesskolen engagerer sig i – og bakker op om skolens arbejde og traditioner og desuden stræber efter at yde det optimale i en respektfuld og tillidsfuld ånd.
    Anne Mellemkjær Rasmussen den 06-12-2016
    10. klasse 2017/18
    Ønsker du et 10. klasses skoleår med faglige udfordringer, der passer til dit niveau?
    Et spændende år med introdage, brobygning og studietur til udlandet?
    Mulighed for at vælge mellem valgfagene musik og adventure?
    Har du lyst til at være med til at lave et godt klassemiljø i en klasse med en lille klassekvotient, hvor du og dine klassekammerater er i fokus?
    Kan du svare ja til dette, så kan 10.klasse på Forberedelsesskolen måske være noget for dig.
    Ring 86 42 07 40 for at komme til en samtale.

-HVIS DU VIL VÆRE MERE END ET NUMMER I RÆKKEN.